top of page

K Y O K U S H I N

 

Hier vind je wat meer informatie over Kyokushin Karate en onze Dojo.

 

GESCHIEDENIS

 

SYMBOLEN

 

DOJO ETIQUETTE

 

TRAININGSOPBOUW

 

LINKS

 

 

De betekenis van Seishin

De naam Seishin (uitgesproken met de ‘e’ en ‘i’ als aparte letters) is afkomstig van het Japanse ‘Spirit’ wat symbool staat voor alles wat we met Seishin dojo willen bereiken : een sterke en sfeervolle club creëren waar doorzettingsvermogen en vriendschap centraal staan.

 

Binnen onze club proberen we individueel vooropgestelde doelen samen te bereiken en elkaar te motiveren om deze niet uit het oog te verliezen. ‘Never give up spirit’ is dan ook een veelgebruikt gezegde in onze sport.

Het kanku-embleem wordt door alle Kyokushin karatebeoefenaars op de linkermouw van de karategi gedragen en is meestal verweven in het clubembleem.Het betreft een zen-symbool dat men kan vormen door beide handen gestrekt voor zich uit te houden, waarbij de gestrekte vingers elkaar bij de wijsvingers bovenaan raken en de duimen onderaan.

 

De Boeddhistische Zenmonniken pleegden door de zo ontstane holte naar de opkomende of afzakkende zon te staren, bij voorkeur aan de waterkant. De beide punten, gevormd door duimen en wijsvingers stellen het uiterste voor en de beide brede stukken, gevormd door de polsen, de kracht.

 

De cirkel rondom stelt de nooit eindigende actie voor.Samengevat symboliseert het Kanku-embleem de nooit eindigende inspanning van het leerproces.

De betekenis van het Kanku-embleem

Kyokushin karate is de weg voor het ontdekken van een innerlijke kracht.

 

  • Kyoku : uiterste

  • Shin : waarheid

  • Kai : samenwerken

  • Kan : beoefenen

 

 

De Japanse kalligrafie (kanji) van het woord kyokushinkai wordt op de linkerzijde van de karategi gedragen.

 

 

Kyokushin Symbolen

De betekenis van het Kyokushin-teken
bottom of page