top of page

LANDVETTER KYOKUSHIN KARATE SUMMER CAMP 2018

78

Landvetter Kyokushin Karate Summer Camp 2018

 

Op vrijdag 7 september  trokken we dit keer met een wat uitgebreidere delegatie dan andere jaren  (Shihan Lu, Bart & Lore, Filip & Lotte, Jeroen, Meaw, Anouk en Tom VG) van Seishin Dojo naar het Landvetter kyokushin karate Summer Camp 2018 in Zweden. Ook dit jaar werden we op de luchthaven vergezeld door onze collega’s van Mas Oyama Kalmthout. Aangekomen in Göteborg stonden de mensen van Kyokushin Landvetter ons al op te wachten en brachten ons naar hun knappe dojo. Na een lekkere lunch (in het voor enkele van ons al vertrouwde restaurantje) en een wandeling naar het meer dichtbij de dojo (waar sommigen zich aan een frisse duik waagden) werden we naar het Rävlanda sport center gebracht waar het zomerkamp plaatsvond.

De lesgevers van dit kamp waren :

  • Onze eigenste Shihan Lu

  • Shihan Petar Sprem

  • Sensei Johan Jacobsson (Kyokushin Landvetter)

 

Door de tyfoon Jebi die in de week voor het kamp over Japan raasde, werd er een olietanker in Osaka tegen een brug geslagen. Die brug verbindt het vasteland met de internationale luchthaven van Osaka. De luchthaven zelf was daardoor niet meer bereikbaar en stond volledig onder water nadat golven van drie meter hoog over de kust waren geslagen. Hierdoor konden Sensei Kim Jong Kil (3rd Dan Japan) en Senpai Yasumichi Kikuyama (2nd Dan Japan), die aangekondigd waren, onmogelijk op het kamp geraken.

 

Op vrijdag avond installeerden we ons met alle Seishiners in één van de klaslokalen van de Rävlanda school. De vrijdagavond training was een gezamelijke kihon training. Na deze training kregen we nog een heerlijke BBQ, die dit jaar binnen werd verorberd owv het toch niet zo goede weer.

 

Zaterdagmorgen  was er een kihon en ido geiko training, gevolgd door ontbijt. In de voormiddag stond er vervolgens een kata bunkai training gepland.  In de namiddag waren er nog twee trainingen van één uur waarbij iedereen kon kiezen tussen superior kata, kumite combinations en initiatie judo (gegeven door Tobias Berander). Na het avondeten waren er nog examens. Met een beperkte delegatie van Seishin zijn we dan nog gaan wandelen. De onheilspellende wolken hebben op het einde van onze wandeling hun werk gedaan, waardoor we als echte “waterkiekes” terug in de school aankwamen. Weerom een lekkere BBQ en een pintje of … hebben het leed verzacht.

 

Op zondagmorgen was er keuze tussen Goshin Ryu van onze shihan en kumite combinations. Na het ontbijt was er nog een laatste lange training waarbij de examinanten hun partijen moesten vechten en de 50-man kumite plaatsvond. Na de lunch zijn we dan terug naar Landvetter dojo trokken om nog wat te relaxen en daarna werden we naar Göteborg airport gebracht voor onze vlucht terug naar België

 

Zoals elk jaar was dit kamp fantastisch georganiseerd, met lekker eten en een heel faire, gezellige en familiale sfeer. Het ongunstige gesternte (de Japanse lesgevers die onmogelijk konden komen, de cafetaria van de school die door de verkiezingen niet beschikbaar was) waaronder het kamp startte heeft de pret zeker niet kunnen drukken.

 

Dank ook aan Sensei Johan Jacobsson en zijn team voor de gastvrije ontvangst  en de voortreffelijke organisatie!

 

Osu

 

Tom VG

bottom of page