top of page

ZOMERKAMP ZWEDEN

Zweden groepsfoto

Zomerkamp Zweden

 

Op vrijdag 2 september vertrokken we met een delegatie van Seishin Dojo richting Zweden om deel te nemen aan het Landvetter Kyokushin Karate Summer Camp. Shihan Lu, Sempai Tom, Kenneth, Mats, Ian, Sam, Marina en ikzelf gingen met het vliegtuig. Ondertussen waren Sensei Niels, Anouk, Yana en Pieter-Jan al in Zweden aan het genieten van het mooie weer! Een heel weekend niets dan karate, samenzijn en vriendschap. En natuurlijk niet te vergeten, het Shodan examen van Mats en Yana.


Onze avond startte al goed. Nadat we werden opgehaald door afgevaardigden van Landvetter Kyokushin Karate, bleek dat het slot op Marina haar koffer geblokkeerd zat. Ook na een telefoontje naar het thuisfront kregen we de koffer niet open. Maar goed dat Shihan Lu een ‘handige harry’ is en met een tang en schroevendraaier de koffer toch open kreeg! De eerste training werd gegeven door onze eigen Sensei Niels. Van jong tot oud, iedereen stond na deze eerste toffe training nog steeds met een glimlach op zijn gezicht. Eindigen konden we natuurlijk niet anders dan met een BBQ! Tijd om te gaan slapen, want zaterdag stonden er verschillende trainingen op het programma en het eerste deel van het Shodan examen! De spanning begon dus al wat op te lopen…

 

De eerste ochtend hebben we direct goed ingezet. Om half 8 stonden we allemaal, of ik toch zeker, met slaapoogjes klaar voor de 1ste training. Shihan Lu heeft ons het eerste uur goed laten werken, met verschillende kihon en ido geiko oefeningen, waar ik af en toe eens de kluts mee kwijt was. Hongerig en voldaan mochten we daarna gaan ontbijten. Na een volgende training, waarin zowel kata als bunkai aan bod kwamen, was het alweer tijd voor het middagmaal. We hebben op kamp duidelijk voldoende kunnen eten! In de namiddag kregen we 2u de keuze om 2 verschillende trainingen te volgen Shihan Lu gaf ‘superior kata’ terwijl Sensei Niels training gaf in zijn favoriete onderdeel ‘kumite competition’. Sempai Ann-Sofie, een Zweedse karateka, gaf ‘kata competition’ en ‘kumite combinations’ werd gegeven door Sensei Marcelo Hidalgo en Sensei Niklas Ballay. Voor de kleinste karatekas, en alle andere die wilden aansluiten, was er ook een ‘youth corner’ voorzien. Na een laatste avondmaal was het dan tijd om onze twee examinanten mentaal te gaan steunen. Gezien aanmoedigen niet was toegestaan, was de gehele Seishin Dojo delegatie er natuurlijk wel bij om het examen met grote ogen te aanschouwen. Een enorme mentale en fysieke inspanning werd door Mats en Yana geleverd, die uitgeput maar voldaan het eerste deel van hun examen met glans hadden doorstaan.

 

Zondagochtend was het jammer genoeg alweer de laatste ochtend training en het laatste ontbijt. De spieren waren losgewerkt en krachten weer aangesterkt. Yana en Mats waren hierdoor klaar om het laatste deel van hun examen af te werken. Het kumite gedeelte bestond uit 20 gevechten van 1 minuut. Alle groene, bruine en zwarte banden werden uitgenodigd om deel te nemen aan deze gevechten. Al snel had het publiek ook door dat ze nu wel mochten aanmoedigen. Jonge, oudere, Zweedse, Duitse en Belgische karatekas werden gevecht na gevecht luider en luider in hun aanmoedigingen naar onze 2 examinanten. 20 partijen later, waarbij zowel Mats als Yana alles hebben gegeven waren ze volledig klaar met hun examen. De rest van de aanwezigen mochten zich daarna nog uitleven met een 20-man kumite. Hiermee was ook het kamp afgesloten…

 

Sensei Johan was heel dankbaar voor alle aanwezigen en de blije gezichten die hij de afgelopen dagen had gezien. Maar hij was ook erg trots dat hij samen met Shihan Lu onze examenkandidaten nog even in de spotlight mocht zetten. Seishin Dojo is sinds zondag 4 september niet 1, maar 2 Shodans rijker! Zowel Mats als Yana waren geslaagd voor hun Shodan examen. We zijn dan ook heel erg trots op hen en met wat ze bereikt hebben! Er zijn, zeker door mezelf, enkele traantjes weggepinkt bij deze aankondiging. De laatste foto’s werden gemaakt, de laatste drankjes werden opgedronken en de laatste spullen werden ingepakt. We vertrokken daarna terug naar de luchthaven om jammer genoeg na een veel te kort kamp terug naar België af te reizen.


We willen Sensei Johan erg bedanken voor alweer een geweldige editie van het Landvetter Kyokushin Karate Summer Camp en alle deelnemers voor hun aanwezigheid. Tot slot willen we ook alle lesgevers bedanken, Sensei Johan, Shihan Petar Sprem, Shihan Lu, Sensei Niels, Sensei Niklas Ballay, Sensei Marcelo Hidalgo en Sempai Ann-Sofie.

 

Tot volgende jaar! OSU!

 

Lauren

bottom of page