top of page

WINTERKAMP IFK 2022

Winterkamp IFK 2022

 

Sheishinners op dit kamp:

Vera, Anouk, Marina, Bent, Maarten, Alexander, Tom, Max, Niels, Lu, Sven

 

Het Winterkamp ging dit jaar door op het domein van Sport Vlaanderen te Hofstade. Gast lesgevers waren Shihan Andrew Turner en Shihan Janine Davies. Het zou vlug duidelijk worden dat deze laatste er een bovennatuurlijke en super elastische conditie op nahoudt, conform aan het ‘never give up’ principe. Ik heb zelfs Niels zien fronsen!

 

Lu, Tom VG, Anouk, Niels, Bent en Alexander, die incheckten op vrijdag, konden diezelfde avond al om 20u00 genieten van de eerste ‘buiten’ training. Trainen in het donker? Naast opperste concentratie, gespitste oren en spier opwarmende oefeningen ook een ideaal moment om een eerste contact te leggen met leden van andere dojo’s! Zo kon deze groep ook zaterdagochtend genieten van de algemene ‘warming up’ bij een opkomende zon en temperatuur net boven het vriespunt. Brrr….

 

Vera en ondergetekende, sloten zaterdagochtend na het ontbijt aan bij de groep. Onze ‘warming up’ bestond uit geworstel met hoeslakens en dekbedovertrek, ook een ganse uitdaging! (bedankt Vera!) De kamers zagen er prima uit, elk met eigen toilet en douche. Om 9u30 was het tijd om de gi aan te trekken en richting sporthal te gaan met zijn allen. De zon was van de partij en straalde heerlijk af op onze witte pakken. Het werd een blij weerzien van bekenden uit andere dojo’s, een kans om banden te versterken. Een kans voor nieuwe ontmoetingen. In de grote sporthal werden de trainingen van 10 tot 12u en van 14 tot 17u gegeven. De grootte van de groep bedroeg 85 karateka’s. We werden opgesplitst in hoge en lage graden. Elke groep kreeg een aangepaste gevechtstraining of kata/kihon training op niveau. Er werd hard getraind, gewerkt, gezweet. Het was een ongelooflijk mooie ervaring, ondanks het afzien.

 

Als afsluiter van dit schitterend karateweekend konden we nog supporteren voor de examens van een aantal dojo’s, foto’s maken, inpakken en wegwezen! Maar wat gebeurde er zoal zaterdagavond bij de groepsactiviteit? Hebben we iets bijgeleerd over enkele leden? Kunnen we tips geven?

*Bent is de beste papiervliegtuigbouwer ooit (stuur je gevouwen cv naar Elon Musk!)

*Anouk heeft een geweldig evenwicht op 1 been

*Vera bij groepsfoto’s kijk je best naar de fotograaf

*Sven moet dringend meer blootvoets lopen

*Niels heeft heeeeeeel gevoelige handen

*Lu was de rust en gekheid zelve!

*Maarten, Max, Tom en Alexander: top kerels.

 

Voor verslag en met pijnlijke kuiten,

 

Marina

bottom of page