top of page

COPA OYAMA 2022

20220506_122015000_iOS
20220506_122015000_iOS 1
20220506_121940000_iOS
20220506_122013000_iOS
20220506_122014000_iOS
20220506_122014000_iOS 1

Copa Oyama 2022

 

Zaterdag 19 februari was het eindelijk weer zover, Copa Oyama in Barcelona! Na een lange corona periode konden we weer met een team afreizen voor een toernooi. Deelnemers: Sensei Niels, Sempai Wesley, Maarten, Harvey, Bent en Yornick

Coaches: Sensei Sven en Sempai Pjotr

Scheidsrechter: Shihan Lu

Supporters: Dylan en Anouk

 

Uitslagen

3e plaats: Harvey en Sensei Niels

 

Na vele training waren onze competiteurs er klaar voor om op de mat te staan. Het toernooi was georganiseerd in een afval systeem. Als eerste was Harvey aan de beurt, de partij was heel gelijk, maar Harvey had genoeg de overhand om de scheidrechters te overtuigen en overwinning binnen te halen.

 

De tweede ronde kwam hij tegen een stevigere tegenstander uit. Met een zeer mooie partij die heel gelijk was had de tegenstander in de laatste 10 seconden de overhand om te partij in zijn voordeel te beslissen. Dit was wel genoeg voor Harvey om een knappe verdiende 3e plaats binnen te halen. Proficiat!

 

Toen was het aan Bent en Yornick, ze zaten ook samen in de categorie. Yornick begon zijn partij goed en kon zijn tegenstander ook raken met mooie geplaatste stoten en trappen, door een aantal foutjes werd de partij in het voordeel van zijn tegenstander beslist. Bent kon zijn tegenstander goed achteruit krijgen met harde stoten en trappen, zijn tegenstander wist een jodan mawashi juist te timen en zo een wazari te scoren. Hierop werd de partij ook beslist. Beiden hebben wel ongelooflijk goed gevochten en mogen trots terug kijken.

 

Hierna was het aan Wesley, hij begon zijn partij overtuigend en wist door zijn rust te bewaren de partij naar zijn hand te zetten, na 2 minuten trokken de scheidsrechters ook in zijn voordeel. In de tweede ronde kon hij door een blessure aan zijn duim niet genoeg doen om de partij te winnen, met eigenlijk maar één hand wist hij wel zijn tegenstander het niet gemakkelijk te maken. Na 2 minuten in een mooie partij trok zijn Spaanse tegenstander aan het langste eind.

 

In Maarten zijn eerste ronde was zijn tegenstander niet komen opdagen, hierdoor kon hij meteen naar de tweede ronde. Hier kwam hij uit tegen een ervaren landgenoot met al redelijk wat internationale ervaring. Maarten vocht een ongelooflijke mooie partij en liet zien waar hij zo hard voor had getraind. De ervaring van zijn tegenstander was helaas iets te veel, maar hij kan trots terug kijken.

 

Toen was het aan Sensei Niels, zijn Spaanse tegenstander was van een gelijkwaardig kaliber. Niels wist tijdens de partij de overhand te houden. Door een verzwikking in zijn enkel trokken de scheidsrechters een wazari tegen waardoor hij de partij niet naar zijn hand kon zetten. Dit was wel genoeg voor een 3e plaats te bemachtigen.

 

Het was voor velen ook hun eerste internationale toernooi, een mooi debuut. Iedereen kan met trots terug kijken!

 

Proficiat !

 

Pjotr

bottom of page