SEISHIN BREAK OUT 2019

Seishin Break Out 2019

 

De Hoge Rielen, mooi weer, een groep enthousiaste karateka’s en fantastische kookouders vormden het concept voor alweer een geslaagde Seishin Break Out. Van vrijdag 20 t.e.m. zondag 22 september verbleven een 40-tal Seishinners in onze vertrouwde kampplaats ‘de Eekhoorn’ in de Hoge Rielen in Kasterlee.

 

Dit jaar werden we wel verrast door de aanwezigheid van een mystery guests namelijk Sensei Johan Jacobsson en Sempai Ann-Sofie Berander. Hun aanwezigheid gaf net een andere toets aan de trainingen op het kamp.

 

Het begon al met de Japanse opwarming op vrijdagavond waar Sensei Johan het kamp inzette met een training zoals hij en Shihan Lu die meermaals mochten uitvoeren tijdens hun verblijf in Japan van vorige zomer. De toon werd al direct goed gezet met een fijne leerrijke training afgewisseld met hier een daar een toetsje humor. Traditiegetrouw werd deze training afgesloten met de ‘krokskes’ en een drankje.

 

Hoe kan je een zaterdagochtend beter beginnen dan met een tabata punching bag training door onze Shihan ? Gelijk iedereen goed wakker, na een uurtje de slaap eruit te kloppen, en klaar voor een stevig ontbijt. Na het ontbijt splitste de groep. De ene groep mocht genieten van een gevechtstraining van Sensei Johan, de andere een kihon en kata training van onze Shihan.

 

Les krijgen van een Sempai van buiten de club, zorgt er toch weer voor dat de nadruk in de training op andere zaken gelegd wordt, wat het dubbel zo leerrijk maakt. Bij Sensei Johan lag de nadruk vooral op snelheid en het volledig ondersteunen van de trappen en stoten door het gehele lichaam. Ik heb alvast enkele leuke oefeningen onthouden, die ik zeker nog eens ga boven halen in één van mijn lessen aan onze Seishin kinderen.

 

Na het overheerlijke middagmaal werd het tijd voor mijn favoriete training van het kamp, de bo-kata training. Vorig jaar mochten we hier ook al van proeven en toen had ik de smaak al goed te pakken. Het werd een dik uurtje genieten van de bo beheersing onder een stralend zonnetje.

 

De rest van de namiddag werd gevuld met de traditionele en ludieke Goshindo (zelfverdediging) training en een uurtje kata waarbij elke graad een hogere kata moet aanleren binnen dat uurtje tijd. Voor ons werd dit de Sushi Ho kata, die met zijn meer dan 30 bewegingen best wel pittig genoemd mag worden ;-)

 

Zaterdag werd afgesloten met een lekkere barbeque met vlees van onze huisslager Wannes.

 

Zondagochtend stond de cross-fit training op het programma. In groepjes van drie telkens verschillende oefeningen uitvoeren, opgesteld door onze creatieve Shihan. De laddertjes op de grond, met opgespannen elastieken aan uw middel schaduwvechten, springtouwen, het planken, de gewichtjes, ... alles was weer van de partij om er een training van te maken waarbij alle spiertjes direct weer loskwamen. Ook de honger werd hierdoor stevig aangewakkerd, maar gelukkig verzorgden onze kookouders een heerlijk ontbijt met spek en eieren.

 

Na een kussen-schild gevechtstraining, het middagmaal en de 50 man kumité werd het kamp afgesloten. Net op tijd want de eerste regenbuien kwamen aanzetten. Ik denk dat ik niet alleen voor mezelf spreek als ik zeg dat het opnieuw een super geslaagd kamp is geweest waarin trainen, een familiale sfeer, plezier, humor en karate elkaar perfect afwisselden.

 

Bedankt aan iedereen om hier zo’n fijne ervaring van te maken.

 

Osu,

 

Sempai Sven S.

Engelselei 23

2950 Kapellen

e-mail : info@seishin.be
tel : +32 477 48 96 56

Welpjes

Klavertje 4

Pastoor Vandenhoudtstraat 29

2950 Kapellen

  • Wix Facebook page

© 2014 Seishin Dojo 

Laatste wijziging : 01/03/2020