TOMODASHI KATA CUP 2019

Tomodashi Kata Cup 2019

 

Deelnemers : Josefien, Sean, Louis, Kajsa, Meauw, Xana, Lander, Kenzo, Jonas, Lore, Lotte, Sempai Filip, Sempai Bart

Coaches : Sempai Ronny en Shihan Lu

 

Met 13 deelnemers, Shihan Lu en mezelf als coach hebben we tijdens het weekend van 10,11 en 12 mei deelgenomen aan de Tomodachi Kata Cup in het pittoreske Willen - Zwitserland. De Tomodachi Kata Cup staat bekend als een super georganiseerd en kwalitatief technisch hoogstaand tornooi wat deelnemers trekt uit verschillende landen binnen Europa.

 

Vrijdag ochtend vertrokken we in de zeer vroege ochtend richting Zwitserland waar we na een vlotte rit van om en nabij de 9 uur aankwamen in ons hotel te Wil. Na het vakkundig verdelen van de kamers door Shihan Lu, spullen op de kamer gezet werd er opnieuw verzameld waar Shihan Lu ons even toesprak en de puntjes op de i zette qua afspraken en groepsgeest en met als afluiter de nadruk te leggen om dit weekend van de ervaring te genieten en fun te hebben. Nadien deden we een korte wandeling om het dorpje te verkennen inclusief de plaatselijke speeltuin uit te proberen om zo de beentjes los te gooien na het vele zitten.

 

Na de wandeling hebben we besloten om s’avonds het mexicaans restaurant net naast het hotel uit te proberen en afgaand op wat onze jonge en iets minder jonge leeuwen allemaal op gegeten hebben was dit een groot succes. Na het eten was er nog even tijd om te relaxen en daarna ons bed op te zoeken om ’s anderendaags fris op het tornooi te verschijnen.

 

Bij het ontbijt waar iedereen op tijd was voelden we de zenuwachtigheid bij sommigen toenemen en stelde Shihan Lu even iedereen op zijn gemak alsook op scherp voor de wedstrijd. Nadat iedereen ontbeten had en zijn karate spullen had opgehaald van de kamer vertrokken we richting tornooi. Traditionele briefing en opwarming en dan begonnen we eraan.

 

Eén voor één kwamen onze Seishinners aan de beurt waar het onmiddellijk duidelijk was dat het harde trainen van de afgelopen maanden en de tijd en de moeite die onze Shihan hier had in gestoken duidelijk zijn vruchten afwierp. Iedereen deed zijn uiterste best waardoor we van iedereen daadwerkelijk top kata’s hebben gezien.

 

Het was een groot plezier om als coach jullie aan het werk te zien en aan de glimlach van onze Shihan te zien was hij uitermate tevreden met de gang van zaken.

 

Doordat het een technisch zeer hoogstaand aangeschreven tornooi is, waren er ook vele toppers naar hier afgezakt wat er voor zorgde dat enkele in de eerste ronde sneuvelde maar het overgrote deel toch een aantal rondes verder geraakten. Josefien behaalde zelfs de eerste plaats, Xana een tweede en Lotte een derde plaats in hun respectievelijke categorieën! Na het tornooi namen we deel aan het Sayonara diner wat plaats vond in een excellent italiaans restaurant. Zondagochtend, na het ontbijt, wachtte ons de lange rit weer naar huis waardoor er een eind kwam aan dit mooie weekend.

 

Wat mij vooral bij blijft is de ongelooflijke samenhorigheid en discipline die iedereen ten toon spreidde. De wil om in groep er een zo’n fantastisch weekend van te maken en dan bedoel ik zowel op het tornooi als daarbuiten is, is een fantastische ervaring en als jullie coach kan ik daar alleen maar zeer dankbaar voor zijn. Het is een hele eer voor mij om deze groep in deze setting te mogen coachen.

 

Daarom uit de grond van mijn hart, nogmaals iedereen enorm bedankt voor de inzet en de knal prestaties!!!

 

Osu !

 

Sempai Ronny

Engelselei 23

2950 Kapellen

e-mail : info@seishin.be
tel : +32 477 48 96 56

Welpjes

Klavertje 4

Pastoor Vandenhoudtstraat 29

2950 Kapellen

  • Wix Facebook page

© 2014 Seishin Dojo 

Laatste wijziging : 01/03/2020