SEISHIN BREAK OUT CAMP 2018

Seishin Break Out Camp 2018

 

Het weekend van vrijdag 28 t.e.m. zondag 30 september stond al geruime tijd rood gemarkeerd en gereserveerd in onze agenda voor het jaarlijkse Seishin Break Out Camp.

 

Ook dit jaar ging dit kamp door in het domein van de Hoge Rielen, al hadden we nu eens een ander paviljoen toegewezen gekregen. Een paviljoen dat misschien iets meer basic was, maar toch z'n eigen charmes had (zoals een open haard in de leefruimte) en wat de sfeer van het kamp op geen enkele manier nadelig beïnvloed heeft.

 

Zoals gewoonlijk had er ook nu weer een grote groep deelnemers zich ingeschreven voor dit traditioneel onvergetelijk team-building evenement. We telden een dertig tal karateka's, aangevuld met het kookteam (Lieve, Karen en Kelly), die ook nu weer ons van lekker eten voorzien hebben. Nogmaals langs deze weg een dikke merci voor al die inzet en fantastische kookkunsten.

 

Na een korte toelichting en praktische afspraken kon onze eerste training op vrijdagavond beginnen. Het werd een training buiten, voor het paviljoen, in de schaduw van twee grote hallogeenlampen, wat sowieso al een speciaal sfeertje gaf. Deze kussentraining, afgewisseld met de nodige push-ups en trappen verwarmde al snel het hele lichaam, met mooie dampbeelden als gevolg. Na de training snel de douche in en daarna genieten van het haardvuur met een lekkere croque-monsieur (ook een vaste traditie op ons kamp).

 

Zaterdagochtend stonden we met z'n allen klaar om 7u30 op het grasveld naast het paviljoen. Het was maar 4 graden buiten, maar daar hebben we niet veel van gevoeld. De volledige leerstof passeerde de revue, opgenomen in leuke samengestelde bewegingen en afgesloten met een 400 tal mawashi's (al werden er maar 100 aangekondigd). Op velen hun gezicht was de vraag af te lezen of onze Shihan niet echt zijn tel was kwijtgeraakt. Resultaat : iedereen goed opgewarmd en een grommende buik, klaar om aan het ontbijt te vliegen.

 

Na het ontbijt een uurtje bokstraining op de kussens maar op een speciale manier, met een voor sommigen ingewikkeld cijfer, tel en spurt combinatie. Echt een hele leuke oefening voor lichaam en geest. Na een kwartiertje pauze, begonnen we aan de training waar ikzelf het meest naar had uitgekeken : de training met Bo. Dit werd zoals verwacht een fantastische ervaring waarbij we kata's hebben gelopen aangevuld met Bo bewegingen. Voor mij één van de hoogtepunten tijdens dit kamp waarvan ik hoop dat we dit in onze Dojo nog eens zullen herhalen.

 

Na alweer een lekker middagmaal, met keuze uit spaghetti of nasi, vatten we de volgende training aan : kata. Geen gewone kata-training, maar het aanleren van een kata uit een hogere graad. Voor onze groep werd het wel een hele uitdaging : de Sushi ho ! Een kata voor vierde Dan die echt heel uitgebreid is. Opmerkelijk was het knappe eindresultaat van alle groepen. Ongelooflijk hoe een mooi resultaat er kan gehaald worden op een uurtje tijd kata drill bestaande uit ongekende bewegingen. Volgende training op het programma : Goshindo of zoals ze in de volksmond zeggen : zelfverdediging. Onze vaste Chinese vrijwilliger, Sempai Filip, onderging weer gewillig alle klemmen, grepen en knepen die vakkundig door onze Shihan aangelegd werden.

 

Na een vieruurtje stond een initiatie sporttraining op het programma voor de lagere graden en een hogere kata training voor de rest. Maar wat Shihan Lu niet wist, is dat de Seishinners stiekem een ander programma opgesteld hadden. Shihan zijn Rokudan obi was inmiddels toegekomen in België en we vonden dit hét geschikte moment om deze te overhandigen en te vieren. In alle geheim hadden we Sensei Johan Jacobsson uitgenodigd om onze ceremonie bij te wonen en tijdens een rust moment, met gesloten ogen, naast onze Shihan geplaatst. Groot was de verrassing en emoties toen de ogen, van onze Shihan, weer opengingen en de obi in ontvangst mocht nemen vanuit de handen van Sensei Johan. Nadien kon iedereen nog een persoonlijke boodschap komen melden aan de Shihan gevolgd door een kleine receptie en een mooie lekkere taart. Na de overheerlijke traditionele barbecue sloten we de avond af met ludieke en soms misschien iets te fanatiek gespeelde spelletjes georganiseerd door Sempai Filip (vooral dan het blind afkloppen met de zachte kunststofbuis).

 

Het was een koude zondag ochtend toen we buiten klaarstonden voor de cross-fit, klaargemaakt door onze Shihan. Een doorschuifsysteem met verschillende teams bij keer op keer knap verzonnen oefeningen. Enkele voorbeelden : schaduw vechten vastgemaakt aan een elastiek, lopen over het laddertje, oefeningen met gewichten,... De koude waren we snel vergeten, dat kan ik je wel verzekeren.    

 

Na het ontbijt volgde een gevechtstraining ter voorbereiding van de 50-man kumité die de afsluiter van het kamp betekende. Het klinkt heel cliché, maar dit was één van de beste kampen waaraan ik al heb deelgenomen. Leuke, originele oefeningen in een sfeer van één grote karate familie ! Gewoon fantastisch.

 

Bedankt aan iedereen die van dit kamp een onvergetelijke belevenis heeft gemaakt !

 

Osu Sempai Sven

Engelselei 23

2950 Kapellen

e-mail : info@seishin.be
tel : +32 477 48 96 56

Welpjes

Klavertje 4

Pastoor Vandenhoudtstraat 29

2950 Kapellen

  • Wix Facebook page

© 2014 Seishin Dojo 

Laatste wijziging : 01/03/2020