XIVth BELGIAN KYOKUSHIN UNION SUMMERCAMP 2018

XIVth Belgian Kyokushin Union Summercamp 2018

 

Op 22 tem 24 juni was het weer het jaarlijkse Union Zomerkamp in Malle.

We waren met 7 deelnemers (Shihan Lu, Xana, Daan, Vera, Filip, Tom en Bart),  1 noodgedwongen toeschouwer (Laurent)  en 1 trouwe supporter/fotografe (Lieve).

 

Voor mij moest dit het weekend van de waarheid worden: hopelijk was 4 maanden training voor het Shodan examen voldoende…

Na een hartelijke ontvangst en  nog een bezoekje aan frituur en broodjesbar werd vrijdag gestart met een interessante les ‘kihon meets kumite-training’ van hoofdlesgever Sensei Tineo.

Zaterdag was goed gevuld: om 6u45 werd gestart met een uurtje gezamenlijke kussentraining, daarna volgen nog 5 trainingen, met een variatie aan kumité, kata en self defence.  ’s Avonds om half acht kon in de bar nog een pintje gedronken worden, terwijl de 7 examen kandidaten nog enkele uren de drills van het technisch examen mochten doorlopen onder het alziend oog van de Shihans en Sensei Johan… het was zwaar maar dankzij de trainingen van Shihan Lu waren er geen verrassingen, dus avond goed doorstaan!

Zondagmorgen verliep de eerste training iets rustiger met een loopje in het park en wat stretch en krachtoefeningen op het sportveld.

Aan de rust kwam een einde toen ik mijn voet omsloeg in een putje op het grasveld… de stress schoot omhoog, maar dankzij goed afkoelen en tapen bleef de schade beperkt.  Na nog 2 keuzetrainingen zondagvoormiddag was het na de middag tijd voor de 50-man kumite: 10 partijtjes stevig opwarmen, dan 10 partijen examen vechten.

 

Ik had al gezegd dat ik teleurgesteld was over de intensiteit van m’n eerste kyu examen, en ik heb het geweten:  een zekere Shihan had deze opmerking blijkbaar rijkelijk verspreid en ik kreeg dan ook enkele stevige partijen voorgeschoteld, Sensei Herbert, Sempai Thomas, en nog het meest 2x onze eigen Sempai Filip (thx mate !).

 

Na even rust zijn alle examen kandidaten nog terug mee ingeschoven bij de 50-man, er werd beheerst en fair gevochten en de meeste aanwezigen hebben de volledige kumite afgewerkt! Het kamp zat erop, na een korte afsluitceremonie voor de 7 geslaagde kandidaten -4 nieuwe Shodans, 2 Nidans en één Sandan- trok iedereen huiswaarts.

Het was weer een zeer goed georganiseerd kamp met veel oude bekenden en nieuwe vrienden, volgend jaar opnieuw van de partij, hopelijk met een nog grotere delegatie. Met dank aan iedereen die erbij was, in het bijzonder en in willekeurige volgorde :

- het grootste verstrooide geval aller tijden (Sempai Vera): voor het blijven incasseren van de binnenkant lowkicks (sorry !) en het kopen van een stevig brilleke

- de patroonheilige der hopeloze gevallen (Laulent), om ervoor te zorgen dat zij met haar brilleke hierboven het tot zondag gehaald heeft omdat hij NOG MAAR EENS terug naar huis heeft mogen heeft (Vera: nog chocolaatjes voorzien!)

- den agressieve zot (Filip), om de opluchting die ’k had toen ik hem zag opkomen voor mijn laatste partij binnen de 5 seconden om te zetten naar kwaadheid, schrik over paniek naar dankbaarheid omdat ’k het zelf zo wou

- het opperhoofd (Shihan Lu): voor alle trainingen, alle privé trainingen, de peptalk, de zorgen tijdens het kamp en de club.

Sempai Bart

Sempai Bart, vanuit de hele Seishin Dojo wensen we u een dikke proficiat met het behalen van uw Shodan graad !!!

Een knappe en welverdiende bekroning op het harde trainingswerk.

Engelselei 23

2950 Kapellen

e-mail : info@seishin.be
tel : +32 477 48 96 56

Welpjes

Klavertje 4

Pastoor Vandenhoudtstraat 29

2950 Kapellen

  • Wix Facebook page

© 2014 Seishin Dojo 

Laatste wijziging : 01/03/2020