OBERSTIMM SUMMERCAMP

Oberstimm Summercamp

 

Op 21 juli, na 3 maand intensief trainen voor mijn 1e Kyu examen, was het eindelijk zover. 

Samen met Shihan Lu vertrok ik naar het Oberstimm zomerkamp.

Blijkbaar hadden we een verstekeling op de achterbank (Sensei Herbert), maar daar hebben we niets van gemerkt omdat hij zowat de hele weg heeft geslapen.

Na een stevige portie file, in het tweede deel van de rit, -waarbij de Shihan bij momenten al nerveus op zijn horloge begon te kijken- kwamen we toch nog op tijd aan voor schnitzel met sauerkraut en de eerste training van Shihan Tabata.

Het werd een stevige kihon training, afgesloten met 500 mawashi's.

 

Gelukkig hebben we lekker geslapen in een goed hotel, want zaterdagmorgen, voor het ontbijt, begon de dag met dezelfde kihon training, nu afgesloten met 600 mawashi's. Ontbijtje, even recupereren en al gauw was het duidelijk, repetition is the key in Japan: zelfde kihon training met 700 mawashi's, gevolgd door een stukje ido geiko deze keer.

Na het middageten heb ik gekozen voor de referee course gegeven door Shihan Miyagi, kwestie van mezelf te sparen voor het examen 's avonds.

Snel werd echter duidelijk dat het wat boven mijn petje was, aangezien deze opleiding volledig toegespitst was op opleiding tot middenrechter.

Toch was het zeker interessant dit al eens gevolgd te hebben.

 

Hierna begonnen de zenuwen op te lopen en om 16u startte het examen.

Met meer dan 20 personen, gaande van wit tot 2e dan, begonnen we in een snikhete zaal op hoog tempo kihon, ido geiko, enkele renraku's en de meeste kata's af te werken. Na een tiental minuutjes rust, terwijl de kata's voor shodan tot sandan werden gelopen, mocht iedereen afronden met de stamina oefening: de gekende/gevreesde 250 pushups, situps, squats. Naar mijn mening jammer genoeg op een zeer (te) hoog tempo zodat de kwaliteit er wat bij in schoot.

Met een Bavarian bbq werden de proteïnen aangevuld, terwijl op de achtergrond een lokale folklore dansgroepje, inclusief lederhosen, de show stal.

Zondagochtend werd de ochtendtraining afgelast wegens de festiviteiten zaterdagavond, die voor sommigen stevig te noemen waren.

Om 10 u begon Shihan Tabata aan zijn intussen door en door gekende kihon training, met als top of the bill 1000 mawashi's deze keer.

Vanaf 11 uur was het de beurt aan Sensei Thierry om ons op een uurtje op een zeer boeiende manier zijn visie op zelfverdediging bij te brengen.

 

Na de middag stond enkel nog de 50man kumite op het programma, getimed en geleid door Shihan Lu en Sensei Johan.

De meeste karateka's zijn hier zonder noemenswaardige blessures doorheen geraakt zodat het kamp voor iedereen positief kon afgesloten worden, alle examen-kandidaten waren dan ook geslaagd.

 

Na een gezellige sayonara party en een vlotte terugreis is het nu ook voor Shihan Lu en mij tijd voor een korte zomerstop.

Nogmaals bedankt Shihan voor al je tijd en extra lessen!

Sempai Bart

Engelselei 23

2950 Kapellen

e-mail : info@seishin.be
tel : +32 477 48 96 56

Welpjes

Klavertje 4

Pastoor Vandenhoudtstraat 29

2950 Kapellen

  • Wix Facebook page

© 2014 Seishin Dojo 

Laatste wijziging : 01/03/2020