EK KYOKUSHINKAI KARATE MOSKOU

EK Kyokushinkai Karate, Moskou

 

Zaterdag 2 mei vond het Europees kampioenschap Kyokushinkai Karate plaats te Rusland. Joke De Borger en Joyce Van Oers behaalden een gedeelde 3de plaats in het onderdeel kata (stijloefening). In het onderdeel kumité (gevecht) vocht Niels Willeme zich tot brons. Joke De Borger zag haar sterk kumitétornooi bekroond met de titel van Europees kampioene 2015.

 

Gaststad Moskou mocht 311 deelnemers verwelkomen uit 16 verschillende landen. Twee Belgische karateclubs, Seishin dojo Kapellen en Mas. Oyama dojo Kalmthout vaardigden een selectie af. Zij zouden de eer verdedigen tussen de overwegend Russische deelnemers.

 

Bij de volwassenen kwam eerst de discipline kata aan bod. In de categorie dames behaalden Joyce Van Oers en Joke De Borger, beiden Mas. Oyama Kalmthout een gedeelde 3de plaats. Goud en zilver waren weggelegd voor Kazachstan en Rusland. Vervolgens stond het onderdeel kumité op het programma. Christophe Bastiaens (Mas. Oyama dojo) trof met 6-voudig Europees kampioen Jonathan Tineo in de categorie 80 tot 90 kg (heavyweight) een zware tegenstander. Na een waardige partij verloor hij met knock-down van de latere Europese kampioen.

 

In dezelfde categorie vocht Niels Willeme (Seishin dojo) zich tot in de halve finale. Hij moest echter opgeven door een opgelopen blessure in de vorige rondes. Hierdoor zag hij de finale aan zijn neus voorbijgaan. Hij mocht meer dan verdiend de bronzen beker in de lucht steken. Zilver was voor een Fransman. Joke De Borger die in beide disciplines aantrad, trof in haar categorie 55 tot 65 kg (middleweight) tegenstandsters uit Kazachstan, Georgië en Rusland. Na een moeilijke start in de eerste ronde kroonde zij zich uiteindelijk tot Europees kampioene. Brons en zilver gingen naar Georgië en Rusland.

 

De Brabançonne weerklonk op een tornooi waar de lijn tussen Russische fierheid en propaganda zeer dun was. Kumitépartijen in het Kyokushinkai karate worden gevochten volgens de full-contact knock-down / knock-out regels, dit enkel met mond- en kruisbescherming. Het geldt dan ook als één van de hardste maar meest gedisciplineerde gevechtsporten.

 

 

Engelselei 23

2950 Kapellen

e-mail : info@seishin.be
tel : +32 477 48 96 56

Welpjes

Klavertje 4

Pastoor Vandenhoudtstraat 29

2950 Kapellen

  • Wix Facebook page

© 2014 Seishin Dojo 

Laatste wijziging : 01/03/2020