EUROPEAN CHAMPIONSHIP SCHWEINFURT, DUITSLAND

European Championship Schweinfurt

 

Vrijdag 7 juni vertrokken ‘s morgens vroeg al richting Schweinfurt in Duitsland om deel te nemen aan het Europees kampioenschap van de Kyokushion Union op zaterdag 8 juni.

 

Sempai Niels nam deel aan zowel het katakampioenschap als een het kampioenschap kumite. 

Wesley en Pjotr werden ingeschreven in de categorie -70kg bij de 16-17 jarigen kumite.

 

Als eerste was Sempai Niels aan de beurt. Hij liep “Saiha” als opgelegde kata en koos “Sepai” als tweede kata waarna hij al snel een voorsprong haalde op alle andere deelnemers. met een paar tienden achterstand op de winnaar werd hij knap vice Europees kampioen kata!

 

Wesley won zijn eerste partij van een Duitser waarna hij het moest opnemen tegen een Roemeen. Ook deze partij wist hij te winnen. Zijn derde partij tegen een Georgiër was ook ineens de halve finale van het tornooi. Na twee zware partijen kon Wesley nog steeds voldoende tegenstand bieden tegen de ervaren vechter. Na de eerste verlenging beslisten de scheidsrechters echter in zijn nadeel.

 

Zijn laatste partij van de dag was voor de derde/vierde plek. Wesley liet nog maar eens zien dat hij op Europees niveau kan meevechten maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven. Hij behaalde hiermee een welverdiende vierde plaats op de Europees kampioenschappen!

 

Pjotr kwam in de eerste ronde uit tegen de Georgiër waar Wesley later op de dag ook tegen zou moeten vechten. De hele partij gebruikte hij de harde technieken waar hij maanden op had getraind. Zijn ervaren tegenstander kwam op zijn beurt met harde technieken terug waarna Pjotr met zijn gekende vechtlust bleef aanvallen. De scheidsrechters beslisten echter in het voordeel van zijn tegenstander. Ook Pjotr kon laten zien dat hij mee kan vechten op het Europees niveau.

 

Als laatste was Sempai Niels aan de beurt. Hij kwam uit tegen een heel sterke Kzachse vechter. Meteen haalde Niels zijn goedgeplaatste binnenkant lowkicks boven die zijn tegenstander kon afstoppen. De Kazach bleef druk uitoefenen met harde stoten en een paar versnellingen. Ondanks de partij gelijk op ging was de druk van de Kazach enorm waarna Sempai Niels een wazari tegen kreeg tijdens de eerste verlenging. De Kazach werd later die dag vice Europees kampioen.

 

Een dikke proficiat aan iedereen!

Engelselei 23

2950 Kapellen

e-mail : info@seishin.be
tel : +32 477 48 96 56

Welpjes

Klavertje 4

Pastoor Vandenhoudtstraat 29

2950 Kapellen

  • Wix Facebook page

© 2014 Seishin Dojo 

Laatste wijziging : 01/03/2020