WORLD CHAMPIONSHIP TOYAMA, JAPAN

Wereldkampioenschappen Toyama, Japan

Dinsdag ochtend 6 november stonden we allemaal gepakt en gezakt klaar in het station van kapellen om aan onze lange reis richting Toyama te beginnen. Eerstvolgende bestemming was het station van Antwerpen waar Sensei Lu en Lieve ons opwachtten om naar Schiphol te reizen.

33 uur later, na een drietal vluchten, een drietal metro reizen en een uur in de bus kwamen we dan eindelijk aan in Toyama waar de wereldkampioenschappen 2012 zouden plaatsvinden.

 

Deelnemers voor Seishin :

  • Sempai Niels in de open categorie mannen

  • Sempai Kathleen in de open categorie vrouwen

 

De eerste dagen was het vooral uitrusten van de reis en uiteraard het verkennen van de Japanse gewoonten, het lekkere eten en van Toyama zelf. Vrijdagmiddag begonnen dan de echte voorbereidingen tot het tornooi. Vechters werden gewogen en werden ingelicht over het volledige verloop van het tornooi. Zaterdag zouden de voorrondes plaatsvinden, zondag zou de uiteindelijk strijd worden geleverd voor de titel van wereldkampioen. Maandag zou het examen worden afgenomen voor hogere graden waar Sensei Lu zich al maanden had voor voorbereid.

 

Zaterdag

Na een stevige nachtrust vertrokken we met zen allen naar de sporthal waar we als vechters rijkelijk werden onthaald.

Sempai Niels zal in de eerste ronde uitkomen tegen een Argentijn van 82 kg.Sempai Kathleen komt in de eerste ronde uit tegen een kazachse 64 kg.

De eerste partij voor de Belgen was Sempai Niels tegen de Argentijn. Snel bleek al dat Niels de overhand had in de partij. Hij kon zijn tegenstander op alle kanten raken en zijn tegenstander wist geen blijf met zijn harde en goedgeplaatste technieken. Na 2 minuten vechten gingen dan ook alle vlaggen omhoog voor Niels. Op naar de tweede ronde !

 

De tweede ronde moest gevochten worden tegen een Nieuw Zeelander van 100kg en 1.97m. Vanaf de start van de partij kwam de Nieuw Zeelander hard naar voor gestormd en liep zo bijna op een Jodan mawashi van Niels. De Nieuw Zeelander bleef naar voor vechten met harde stoten waarop Sempai Niels antwoordde met harde binnenkant lowkicks. Maar nog voor de partij kon keren trapte Sempai Niels op een blokkering van de Nieuw Zeelander. Niels ging door zijn been en verloor zo zijn tweede partij.

 

De volgende partij voor Seishin was Sempai Kathleen tegen de Kazachse. Net als Sempai Niels gebruikte ook Kathleen een uitgebreid arsenaal aan trappen en stoten. Ondanks de Kazachse last had van deze technieken bleef ze sterk naar voor vechten met harde stoten. Na twee minuten verloor Sempai Kathleen de partij op beslissing.

 

Tegen het einde van de dag was beslist wie er naar de laatste ronden zou gaan. Die werden de volgende dag worden uitgevochten met spectaculaire partijen tot gevolg.

 

Zondag

In de finale mannen stonden de twee toppers Jonathan Tineo van Spanje en Takuma Koketsu van Japan tegen elkaar. Het was een hard bevochten partij met spectaculaire technieken van Tineo en harde stoten van Koketsu. De Japanner wist heel de partij sterk naar voor te vechten en won uiteindelijk op gebroken borden.

 

Maandag

Maandag was het eindelijk zover, Sensei Lu zou zijn kunnen laten zien op het examen waaraan hij zou deelnemen voor Shihan (5e dan).

Voor de Japanse examencommissie werd eerst het urenlange technische examen afgenomen. Ondanks zijn geblesseerde knie deed Sensei Lu het uitstekend en werd onze dojo nogmaals in een zeer positief daglicht gezet. Met goed uitgevoerde technieken en de juiste spirit kon hij de commissie al snel overtuigen dat hij de juiste elementen bezat om te slagen voor dit examen.

 

Daarna liet Sensei Lu ook zien dat hij uitstekend kan vechten. Vanaf de leeftijd van 50 is het niet langer verplicht om te vechten maar hij koos toch om 15 partijen mee te sparren.

 

Dinsdag

De laatste dag in Toyama was aangebroken. Een aantal van ons vertrokken die dag terug naar België terwijl een ander deel zijn reis doorzette naar Okinawa, de thuisbasis van Karate.

 

Na een gespannend ontbijt was het eindelijk zover: de Japanse examencommissie had geoordeeld en besloten dat Sensei Lu geslaagd was voor Shihan!! Een dikke proficiat!

 

Het was tijd om weer naar huis te keren. Binnen vier jaar, bij de volgende wereldkampioenschappen, zal Seishin er opnieuw staan!

Engelselei 23

2950 Kapellen

e-mail : info@seishin.be
tel : +32 477 48 96 56

Welpjes

Klavertje 4

Pastoor Vandenhoudtstraat 29

2950 Kapellen

  • Wix Facebook page

© 2014 Seishin Dojo 

Laatste wijziging : 01/03/2020